Środa, 22 stycznia 2025

Jak zrobić kotleta schabowego Przepis

17 października 2022

 

Jak zrobić kotleta schabowego Przepis

Kotlety wieprzowe można solić przed grillowaniem, aby wzmocnić ich smak i utrzymać je bardziej soczyste. Podstawowa solanka to połączenie melasy, soli i innych dodatków smakowych. Możesz również dodać kilka goździków, świeże zioła lub pokrojone cytryny, aby nadać kotletom wyjątkowy smak. Kotlety należy solić przez co najmniej 30 minut lub nawet przez cztery godziny.

Jest kilka metod na zrobienie chrupiącej skórki. Kotlety schabowe można obtoczyć w lekkiej panierce z okruchów lub w panierce z parmezanu. Jeśli wolimy grubszą skórkę, należy zanurzyć kotleta w mieszance mąki i jajka. Na koniec można go obtoczyć w mieszance z bułki tartej.

Po ugotowaniu kotlety wieprzowe powinny osiągnąć temperaturę 145 stopni Fahrenheita. Czas gotowania zależy od grubości kotletów. Jeśli chcesz odgrzać kotlety, możesz umieścić je w piekarniku i podgrzewać przez pięć do dziesięciu minut. Jeśli potrzebujesz szybko je podgrzać, możesz przykryć je folią aluminiową i podgrzać w piekarniku.

Przed ugotowaniem schabu koniecznie dopraw je solą i pieprzem. Można również dodać inne przyprawy, takie jak czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka lub przyprawa włoska. Aby rozpocząć, musisz rozgrzać dużą patelnię nadającą się do piekarnika na średnio-wysokim ogniu. Upewnij się, że otworzysz otwór wentylacyjny w piekarniku zanim zaczniesz gotować.